SENSISpec ELISA Histamine, 96-test
Code: HU0030200Product detailed description
Histamín je biogénny amín a je produktom degradácie aminokyseliny histidínu. Histamín vzniká jablčno-mliečnou fermentáciou pri výrobe vína, šampanského a ovocnej šťavy. Obsah histamínu sa medzi jednotlivými typmi vína značne líši.
Niektorí ľudia trpia histamínovou intoleranciou (HIT), čo nie je alergia, ale metabolická porucha. Títo ľudia majú obmedzenú aktivitu enzýmu diaminooxidázy, čo znamená, že histamín sa metabolizuje len čiastočne a môžu sa vyskytnúť napríklad príznaky ako návaly tepla, bolesť hlavy, svrbenie, ťažkosti s dýchaním a hnačka.
K dnešnému dňu európske predpisy o histamíne neplatia pre vína a pre tento produkt nebol definovaný žiadny limit. Výrazy ako „nízkohistamínové víno“ alebo „bezhistamínové víno“ nie je povolené používať. Hodnoty histamínu analyzované bezprostredne pred alebo po fľaškovaní však môžu byť spotrebiteľom uvedené, aby ľuďom trpiacim HIT pomohli pri výbere nákupu.
S SENSISpec ELISA Histamine je možné dosiahnuť veľmi presné hodnoty pri bezkonkurenčnej LOD.
Article Number | Product Name | LOD [μg/L] |
HU0030200 | SENSISpec ELISA Histamine (96 wells) | 0.002 |
Viac informácií tu.
Brožúra k stiahnutiu tu
Be the first who will post an article to this item!