Agar bakteriologický, Európsky typ
Kód: BIS-9972-500G BIS-9972-5KG BIS-9972-2KG Zvoľte variantPodrobný popis
Gélovacie činidlo vybrané na tuhnutie mikrobiologických kultivačných médií.
Agar je sušená, hydrofilná, koloidná látka extrahovaná z rias známych ako Agarophyites (niekoľko druhov a rodov triedy Rodophyceae, hlavne rody: Gelidium, Gracilaria, y Pterocladia).
Pozostáva z dvoch polysacharidov, agarózy a agaropektínu, v premenlivom pomere.
Európsky typ agaru poskytuje vyššiu pevnosť gélu ako americký typ. Používa sa v koncentráciách od 1,2%.
FYZIKÁLNE ÚDAJE
- teplota topenia (1,5 %) 85 ± 3 °C
- bod gélovatenia (1,5 %) 35 ± 3 °C
- pevnosť gélu (1,5 %, Nikan) 800-1100 g/cm2
- zákal (1,5 %) < 12 NTU
CHEMICKÉ ÚDAJE
- pH (1,5 %) po autoklávovaní
- pri 25 °C 6,5 ± 0,4
- strata sušením < 10 % (w/w)
- popol < 4,5 % (w/w)
- veľkosť častíc 95 %
- cez sito 60 mm
MIKROBIOLOGICKÉ LIMITY
- celkom aeróbne
- mikrobiálny počet < 3 000 CFU/g
- koliformné baktérie < 3 CFU/g
- plesne a kvasinky < 100 CFU/g
- Escherichia coli chýba v 10 g
- Salmonella spp. chýba v 25 g
Údaje sú priemerné hodnoty, ktoré sa môžu líšiť od šarže k šarži. Len na laboratórne použitie. Uchovávajte tesne uzavreté, mimo dosahu jasného svetla, na chladnom a suchom mieste (+4 až 30°C).
Technické údaje tu.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.