V prípade dopytov alebo iných otázok nás kontaktujte +421 905 565 759 / molchem@molchem.sk

Agar bakteriologický, Európsky typ

Kód: BIS-9972-500G BIS-9972-5KG BIS-9972-2KG Zvoľte variant
Neohodnotené
Značka: CHEMSOLUTE®
Skladom u výrobcu Skladom u výrobcu Skladom u výrobcu Zvoľte variant
Prevedenie
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Európsky bakteriologický agar je stužujúce činidlo vybrané a pripravené zmiešaním rôznych agarov z niekoľkých geografických oblastí pôvodu a odporúča sa najmä na gélovanie mikrobiologických kultivačných médií, kde sa vyžaduje veľká transparentnosť a jas.

Detailné informácie

Podrobný popis

Gélovacie činidlo vybrané na tuhnutie mikrobiologických kultivačných médií.

Agar je sušená, hydrofilná, koloidná látka extrahovaná z rias známych ako Agarophyites (niekoľko druhov a rodov triedy Rodophyceae, hlavne rody: Gelidium, Gracilaria, y Pterocladia).
Pozostáva z dvoch polysacharidov, agarózy a agaropektínu, v premenlivom pomere.

Európsky typ agaru poskytuje vyššiu pevnosť gélu ako americký typ. Používa sa v koncentráciách od 1,2%.

FYZIKÁLNE ÚDAJE

  • teplota topenia (1,5 %) 85 ± 3 °C
  • bod gélovatenia (1,5 %) 35 ± 3 °C
  • pevnosť gélu (1,5 %, Nikan) 800-1100 g/cm2
  • zákal (1,5 %) < 12 NTU

CHEMICKÉ ÚDAJE

  • pH (1,5 %) po autoklávovaní
  • pri 25 °C 6,5 ± 0,4
  • strata sušením < 10 % (w/w)
  • popol < 4,5 % (w/w)
  • veľkosť častíc 95 %
  • cez sito 60 mm

MIKROBIOLOGICKÉ LIMITY

  • celkom aeróbne
  • mikrobiálny počet < 3 000 CFU/g
  • koliformné baktérie < 3 CFU/g
  • plesne a kvasinky < 100 CFU/g
  • Escherichia coli chýba v 10 g
  • Salmonella spp. chýba v 25 g

Údaje sú priemerné hodnoty, ktoré sa môžu líšiť od šarže k šarži. Len na laboratórne použitie. Uchovávajte tesne uzavreté, mimo dosahu jasného svetla, na chladnom a suchom mieste (+4 až 30°C).

Technické údaje tu.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola